Stackars Betty...

Igår när jag hämtade Indra på dagis så hade hon lite feber så det blev till att fixa lite barnvakt inför vet besöket idag.  Jag bestämde mig för att åka upp till ma &  pa i Hudik  för att inte behöva åka så tidigt på morgonen med Indra.  Lyckades trixa ihop det så bra att brorsan som börjar jobba vid 11-snåret kom hem till ma & pa på morgonen så att jag kunde åka & lämna Betty. Sedan tog pappa ledigt på em så att jag kunde plugga till tentan på fredag. TACK för hjälpen!!!  Therese klev upp & skjutsade brorsan & mamma hade gjort tjockpannkaka så att lunchen var kirrad. Tack ni oxå!  Betty följde glatt & ovetande med vetten när jag lämnade henne. Glad blev hon när jag hämtade henne men för övrigt var det den mest ynkligaste vovve jag någonsin sett. Stor tratt & groggy. Inte ville hon gå ut genom dörren på kliniken heller. Tratten stuttade ju i överallt.

Knölen (som vi länge trott varit en fettknöl) visade sig vara ett mastocytom, en slags hudtumör, troligen godartad men den är skickad på analys. Definitivt besked få vi om ca 10 dagar. Knölen var ca 2-3 cm i diameter. Eftersom man vill vara säker på att få bort allt vid tumören så har Betty nu ett sår som är ca 1dm. I fem dagar ska hon äta rimadyl vet. (smärtstillande & antiinflammatoriskt) & om tio dagar kan vi ta stygnen. 1985 kr slutade notan på efter direktreglering. Tack & lov att man har försäkring annars hade det kostat nästan 5000 kr!!! (Vilket jag i vilket fall hade betalat om jag hade behövt det. Betty är värd hur mycket som helst!)

Nu ligger Betty nere på golvet med golvvärme & med en filt över sig och sover. Något vatten har hon inte velat ha ännu. Mat provar vi med imorgon. Det stränar förmodligen i såret eftersom hon piper en del när hon ska gå.

Indra har varit en ängel idag men hemresan från Hudik var lite väl trist i mörkret tyckte hon. Två gånger var jag tvungen att stanna. En gång för att ta fram vattenmuggen & en gång för att hon klämde fingret i ett dvd-fodral. Men hem kom vi & nu ligger hon i sängen & sover förhoppningsvis.

/Anna





Nybadad Betty

Nybadad Betty
Det här är efter ett dopp i havet i Hudik. Så här glad var hon inte när jag badat henne efter skitbadet!

Indra i somras med blåbärsriska

Indra i somras med blåbärsriska


måndag............

Inte många knop har det blivit idag. Vaknade med huvudvärk. Har dock ringt till veterinären för att boka tid att ta bort Bettans knöl. Inte huvudet alltså utan en som hon fått bakom armbågen ;-) Här var det snabba puckar, tid nu på onsdag, i övermorgon alltså. Har de kanske lite att göra på smådjurskliniken?

Dessutom var jag på Volvo och bokade tid för montering av motorvärmare. Jag upptäckte nämligen igår att någon sådan hade inte vår bil. När jag äntligen letat rätt på en motorvärmarsladd (jag har blivit lite less på att gå ut & varmköra bilen på mornarna) hittade jag ingen kontakt att sticka in den i. Det ingick ju en motorvärmare i leasingavtalet så jag började fundera om jag bara var grymt oteknisk & blind som inte kunde hitta kontakten. När jag ringde Volvo så ville de titta först så att jag inte missat uttaget. De tänkte väl att tjejer inte har så'n koll, vad vet jag. Som tur var så fanns ju ingen motorvärmare i bilen, det hade ju blivit grymt pinsamt om de bara hade pekat ut kontakten åt mig.

Indra hade som vanligt inte sovigt någon middag på dagis och sin vana trogen så slocknade hon i bilen på vägen hem. Vid nattningen klev hon upp när jag gick och fyllde hennes vattenmugg. "Jag vill se på lejonkungen"  - "Men lilla gumman det går inte lejonkungen sover ju"  Den fantastiska förklaringen fick henne tillbaka till sängen. Lite senare hörde jag hur någon gick in på toa. (vårt golv knarrar väldigt speciellt utanför toa) Martin satt bredvid mig så jag gick & kollade & där sitter vår lilla prinsessa på pottan. Blöjan & pyjamasbyxorna hade hon tagit av sig. "Det har kommit kiss i blöjan, jag vill ha en ny blöja"  En liten baj blev det i pottan. Jag är kanske lite väl partisk men hon är ju superduktig!!!

Ja, det var min fantastiska måndag :-)
/Anna
 
PS Siv! Jag har sett Fräck när han var ca 3-4mån tror jag men du får jättegärna skicka en bild så jag får se hur han ser ut som stor kille. Jag ska försöka lägga ut bilder här oxå snart.






nakna hundar

I lördags kom Peter, Ullis & Hampus med hundar hit och åt middag & spelade spel & surrade... De fick låna Indras rum så hon fick ta spjälsängen inne hos oss, helt utan protester faktiskt. Morris & Baileys (hundarna) härjade med Betty som blev jätteglad att få lekkamrater. Fast hon tittade lite misstänksamt på dem från början. Morris fick lite skäll men Baileys som bara är tio veckor accepterade hon direkt. Tänk att man kan ändra uppfattning så otroligt om en ras. Innan jag träffade M & B så tyckte jag att kinsiska naken hundar var bjäbbiga och var läbbiga att ta på. (Jag har förvisso bara träffat en enda tidigare så man kan ju säga att jag har varit lite fördomsfull.) De här två vofsingarna är supercharmiga & älskar att kela. Lilla B satt under Martins tröja & sov nästan hela kvällen. Indra var grymt avundsjuk på Morris' pärlhalsband.

God mat åt vi oxå; oxfilé med ratatoille och råstekt vitlökspotatis.mmmmmm De andra fick hemgjord bearnaisse till men jag gillar inte bea så jag tog vitlökssmör. Till efterrätt blev det cheesecake med mosade jordgubbar & kaffe. Håhå vad mätta vi blev.

Idag tog vi en prommis hela familjen så att Indra fick gunga & Betty springa av sig lite innan Martin stack iväg & jobbade (skyltsöndag = öppet). Jag & Indra bakade lussekatter, eller åttor som I kallade dem. Degen blev f-bannat kladdig så det var nära att jag slängde bort alltihopa en stund när det krisade. Till sist fick jag ihop lite bullar i alla fall.

Nu ska Booparn få en kvällskiss & sen ska jag slöa i soffan med Harry Potter i dvd:n

/Anna

Jag bloggar!!!

Tjolahopp!
Då har man anslutit sig till den allt mer växande skaran bloggare. Varför en blogg? Tja, varför inte? Jag hade ju en liten exklusiv blogg/dagbok när Indra var nyfödd så det är dags att ta upp den tråden igen. Fast nu kommer det handla om både Indras & Bettys eskapader. Vet ni föresten vad Indra sa till mig när jag hämtade på dagis en dag förra veckan? Jo när jag tjatat till mig två pussar: "Nu är dom slut, vi måste köpa nya!" Visst är hon rar! Betty var inte lika rar idag. Hon hade rullat sig i bajs när hon gick med Martin till jobbet så han inte kunde ta in henne. Då ringde han mig så att jag fick rycka ut & hämta, samt sköta saneringen. Och fy sjutton vad hon stank!!! urrk. Hela hunden var brun. Det måste ha varit en björn som skitit, så där mycket kan ingen hund (eller hemska tanke) människa klämma ur sig. Det var bara att jaga in hundskrället i duschen och schamponera duktigt. Det blir dyyyra julklappar för Martin i år efter denna uppoffring från min sida...

Det allra första (och viktigaste ;-)som denna blogg kommer att handla om är Indras önskelista till tomten. OK jag erkänner, det är Martin & jag som knåpat ihop den, ja mest jag då. Här kommer den i alla fall:
  • Lilla röda traktorn; dvd & figurer
  • Påklädningsdocka med ombyte, gärna pojke
  • SOS-station (brandbil, ambulans och polisbil)
  • leksakshelikopter
  • Pussel; 15-20 bitar och uppåt
  • Astrid Lindgren-dvd; Pippi (ev. Emil eller Madicken)
  • Bamse-dvd
  • Hockeyhjälm (till pulkbacken)
  • Vattenlösliga tuschpennor med tjock udd
  • Kläder (gärna från butik som inte finns i Söderhamn tex HM eller PO.P)
  • Dagisryggsäck för lite ombyte; gärna med ngn figur på som tex Nalle Puh, Pippi eller Nemo
  • Byggare Bob-figurer & traktorer
  • Sådana här plattor med hål i som man sätter i små färgade plastpluttar med pigg i. (Alltså inte vanliga pärlplattor) Pluttarn är ca 1cm i diameter. Kommer inte på vad dessa plattor heter.
Det var alles så länge, nu är det Hey baberiba...


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Ja det passar väl med en presentation av mitt nuläge: student, 7 tentor och en c-uppsats kvar till examen som sker om ganska precis ett år. Närmsta tenta är om en vecka.

Indra går på dagis & trivs som fisken i vattnet.

Martin jobbar & sliter i bokhandeln. Julruschen börjar redan ta fart.

Betty hänger med, för det mesta jättepigg men ibland känner hon av förkalkningen i disken. Oftast är det full fart.

Ja resten kommer eftersom här i bloggen.