Vilda djur

Vilda djur

Eller bara vilddjur...

Påsken är förbi med allt vad det innebär av ätande. Indra har inte varit påskkärring men dock påsktiger tillsammans med morbror Jon.

Jag har fått tillbaka geometritentan: VG!!! det känns bra men väntat. På lördag blir det tenta i linjär algebra & det känns inte bra just nu. Skriver mer en annan dag
/Anna


Fem år sedan...

Inte utan kudde

Numera lugn & sansad, fast fortfarande med egen vilja

Idag är det fem år sedan Martin & jag for till Njurunda och hämtade hem vår lilla guldklimp. Det var fredagen den trettonde och långfredag. Betty som vi egentligen tänkte kalla Trixie eller Blondie visade sig bakom den gosedjursliknande ytan vara en tjej med både bett och sting i. Alltså fick hon heta Betty som i stamtavlan, det liksom passade så bra. Det har varit fem helt underbara år. Nåja, nästan helt underbara, damen i fråga har ju alltid haft en egen vilja. En instruktör som vi hade på en lydnadskurs frågade om jag tyckte det var jobbigt med min första hund. "Den beter ju sig inte som man förväntar sig att en golden brukar göra." (---) "Hon är ju en utmaning, en så'n som man kanske vill ha efter 5 hundar" Detta sades efter att Betty rymt, snott en gul plasthink och "dödat" den uppe i skogen. Detta & liknande incidenter skedde under nästan varje kurstillfälle. Ja, jag kan inte säga annat än att jag kämpat med denna hund men det har som sagt var varit fem underbara år. Vi hoppas på minst lika många till. Numera är ju Betty betydligt mer lugn & sansad, hon har nog äntligen blivit vuxen. Hon älskar att ligga på gården & sola sig nu när vårsolen äntligen har tittat fram. Tomten där hon "poar" omkring mest hela dagarna är hennes hem lika mycket som inne i huset. Fast det händer ju fortfarande att hon får sina tokfnatt & springer runt, runt, gräver och biter i mossa  som en galning. Sina lekvänner har hon decimerat, det är nog bara Wilma som är jättekul att leka med nu. Det blir alltid tvärnit & försök att smita in på Wilmas gata när vi går förbi där. Men det märks ju att det blivit en bekväm dam av vår lillvovve. Hon sover ytterst sällan utan huvudkudde.

Vårt nästa projekt blir viltspår. Kennel Seamountains som Betty kommer från ordnar en helgkurs som vi ska gå. Det ser vi (jag) verkligen fram emot.

36243-4

Inte utan kudde...