h-vetsveckan är över!

H-vetes-veckan är över!!! Full rusch i butiken för Martin och måndag tom torsdag var jag i Gävle varje dag förra veckan. Upp kl.05.15, det känns som att kliva upp mitt inatten. Inga lugna kvällar var det direkt heller. På tisdagen avslutning på babysim och julbord på onsdagen. På fredagen hade Indra ledigt från dagis och det var meningen att Lena skulle komma hit med sina grabbar. Tyvärr hade minstingen fått luftrörskatarr som smittade så det blev inget av med det. Jag tog med Indra till öppna förskolan istället men det var så stojjigt där att jag var tvungen att åka hem för att jag fick huvudvärk. Så var den dan förstörd... Jag låg på soffan med migrän & Indra plockade ut varenda blöja som fanns i det nyköpta paketet & gjorde en lång rad av dem runt vardagsrummet.

I lördags åkte jag & köpte en julgran & passade på att handla lite när Martin kommit hem från jobbet. Under den tiden jag var borta, ca 1,5 timme, snöade det ca två decimeter. Det fullkomligen vräkte ner. Betty blev alldeles vild när hon kom ut. Hon verkligen älskar snö. Jag tog de sista stygnen i lördags oxå så nu kan hon vara ute på gården & "plöja" i snön.

Idag har jag jobbat & varit hos frissan och tagit Indra till bvc för mätning & vägning. Väl där så fick jag en inre syn av almanackan & insåg att jag var där på fel dag. Mycket riktigt! Vid koll med barnsköterskan så var det tisdag vi skulle dit men vi fick mäta & väga idag istället. Hur mkt det var har jag inte i huvudet men kurvorna så ok ut nu. Mona tyckte att Indra pratade jättebra och Indra sjöng en stump av ngn hemmasnickrad visa + räknade upp alla siffror hon kan.

Nä nu äre CSI Vi hörs!
/Anna

VG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fick precis redapå att jag hade vg på fysiktentan. Yippieeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Är i Gävle denna vecka så jag skriver mer en annan dag. Nu äre bedtajm...
Sov gott! /Anna

Julfest med världens vackraste lucia!

Idag var det julfest på dagis & Indra skulle vara lucia för första gången i sitt liv. Jag köpte tidigare i veckan lucialinne & luciakrona. "En ljusstake!" var Indras första kommentar till kronan. Hon har inte varit villgt inställd till att ha den på huvudet så jag visste inte om hon skulle vägra på julfesten oxå. Däremot har hon pratat mycket om att hon & Tilda (bästis på dagis) skulle vara lucior & sjunga en sång: Blinka lilla stjärna. Hon har sagt det så många ggr & sjungit den jättemycket att jag började fundera på om de skulle ha ett eget nummer i lussetåget... Martin & jag kom i sista minuten till kyrkan och fick sitta ganska långt bak, men bredvid gången. Och tänka sig! Först i luciatåget går min älskade lilla tjej tillsammans med Tilda. Båda som lucior. De två minsta tjejerna gick allra först in i kyrkan. Det var så att man fick gåshud & tårar i ögonen. Min pyttelilla världsgoa, söta & vackra prinsessa!!! Tur att kameran var med. Birgitta hade digitalkamera så jag får se om det blev några bilder som jag kan lägga ut här.

Appropå digitalkamera så blir det nog vår julklapp till oss själva i år. Fast villkoret är att vi måste lära oss att bränna, så vi kan spara bilderna på cd. Man kan ju inte spara allt på hårddisk & disketter.

Igår plockade jag bort Bettys drän. Det gick utan problem, den här hunden måste vara världens snällaste. Hon ligger på sidan & lyfter på frambenet så att jag ska komma åt & fixa med såret hur mkt jag vill. Stygnen spar jag nog till slutet av nästa vecka. Betty tror nog att hon utför stora prestationer varje morgon & kväll nu. Vad gör hon då? Jo Martin eller jag kommenderar sitt & det belönas med en stor klump leverpastej, inte illa va'? Vad hon inte märkt ännu (klumpen slukas hel utan att tugga, bara lite slick på fingrarna efteråt) tabletten som är inbakad.

Trevlig helg på er alla! /Anna

Ps1 Det blev inget "solo" med blinka lilla... av Indra & Tilda, det var bara något som hennes fantastiska fantasi hade kommit på.

Ps2 Det var ju fler lucior i tåget oxå ifall någon undrar, men det var min tjej som var allra minst & vackrast. Ja lite partisk är jag väl ;-)




Redan onsdag trots händelselösa dagar

Ojojoj vad tiden går fort när man har roligt... not. Dagarna trillar nog iväg ganska snabbt men de är rätt så trista, därav det lilla uppehållet i bloggen. Vad har hänt se'n i söndags då tro. Måndag & tisdag har det spöregnat = "varainneväder" tycker Betty. (Tack & lov *s*) Igår varbilen på verkstan & fick motorvärmare & uttag till kupévärmaren monterat. Snacka om att man blir handikappad av att vara utan bil! Jag lämnade Indra på dagis & åkte sedan & lämnade bilen. Vid lämnandet framförde jag mina innerliga önskningar om att bilen skulle vara klar till dagishämtningen. De kunde inte lova, men de skulle göra sitt bästa. Klockan 14.00 ringde jag & kollade hur det låg till, om det bara var en liten försening kunde jag ju skjuta lite på hämtningen. "Nja, vi behöver nog ha bilen till klockan fyra." Suck, bara att ringa farfar & be om skjuts. Fem i fyra ringde jag & kollade igen hur det låg till men: "Tja, vi behöver nog en tjugo minuter till." blev svaret denna gång. Kvart i fem ringde de äntligen & sa att bilen var klar. Ringa privattaxin George igen & sedan iväg & hämta bilen. Äntligen!  Ingen mat hade jag lyckats handla heller så det blev en sväng in på Shell för en bit korv & en liter mjölk. På kvällen var Indra & jag på babysimmet i Söderala och det var som vanligt jättemysigt. På hemvägen plockade vi upp Martin på tågstationen.

Idag onsdag har jag varit i Hudik & pluggat matte med mina klasskamrater. När vi for i morse så regnade det men under dagen blev det snö istället. Hoppas bara att det blir några minusgrader så att vi slipper detta slaskande som varit. Allt, precis allt blir ju så himla skitigt!!! Betty som älskar snö har surat lite för att hon måste vara inne. Vi gick en liiite längre sväng än kiss-svängen när vi var ut & svansen gick som en propeller på henne. Operationssåret sitter ju så risigt till att det inte är så lyckat med några långpromenader.

Imorgon ska jag ta bort dränen tänkte jag. Det som känns svårast är att såret ska hållas öppet ändå i nedre sårvinkeln. Ska jag peta bort sårskorpan då eller? Jag måste ringa vet & fråga. Jag åker i alla fall inte upp till Hudik för att de ska ta bort drän eller om en vecka när stygnen ska bort. Det borde jag väl fixa själv. Har ju gjort det på mig själv förut & på någon häst. Betty är ju dösnäll när jag gör rent såret, bara att be henne lägga sig & sedan tippa ikull henne. Hon ligger nästan på rygg trots att jag hämtar ren tvättlapp, vaselin etc. Jag kan inte tänka mig att hon skulle krångla när jag tar stygnen. Världens bästa vovve helt enkelt!

/Anna

Hemma i trökvädret

Skriver mer i kväll skrev jag, men det gjorde jag inte! Hm vad hände igår kväll då? Jag la mig och sov en stund hemma hos ma & pa och var sedan lika groggy som Betty, men efter en rejäl kopp kaffe & lite godis så var jag fit for fight igen. Vi for hem till Martin, Indra var en ängel hela bilresan denna gång. Betty var helt döven fortfarande när vi kom hem. Medicin inbakat i leverpastej gick bra att äta & sen åt hon några kulor och drack lite vatten innan hon somnade igen. Hon äter nu förutom rimadylen oxå antibiotika; clindabuc. Den ska vara rejält stark så jag hoppas att hon inte blir dålig i magen. Jag får köpa hem lite a-fil & försöka få i henne. Andra tips för att skona magen mottages tacksamt! Jag tror att antibiotikan underlättar läkningen av såret oxå.

Idag sov vi länge hela familjen sedan åt vi äggröra, bacon, korv & rostade mackor. Jättegott! Det här ska bli en vana vi behåller hoppas jag. (På söndagar alltså) Indra & jag for till Söderala och badade. Indra var som vanligt helt vild när vi kom ner i basängen. Det är som att hålla i vatten. Hon hoppar från kanten & simmar/dyker till stegen för att göra samma sak igen hur många gånger som helst. Det är en fröjd att se henne men jobbigt att hålla ordning på henne. :-) Jätteskönt att hitta på nå't eftersom det känns som kväll när det blir så mörkt ut av det trista skitvädret. 0-1 grad & mulet. Urtrist! Det kunde väl vara några minusgrader så att vi slipper slasket.

Hare' så bra! /Anna

PS Nu när jag kollar på Bettys sår så tror jag att den här vetten använde betydligt fler stygn för att dra ihop såret. Det ser ut som om det sitter ihop bättre än vid första försöket. Eller så måste man ha fler stygn bara pga dränen, inte vet jag. DS

ihopsydd igen

Nu sitter jag hos ma & pa & skriver. Betty skrämde nästan skiten ur mig inatt...
Vid tretiden tog jag ut henne för att hon pep så hemskt. För att hon överhuvudtaget ska gå ner för trappan så måste jag ta av henne tratten. Betty kissade medan jag stod i morgonrock på bron. Sedan kom hon glatt in & tratten åkte på igen. Vid halvfem var det samma gnäll igen & en ruggig stank i sovrummet, typ äggmök. :x(   Jag ut på bron igen & Betty såg ut som en ostkrok borta vid uthuset & det luktade ända bort till mig: (ca 10m) Men när jag ropade på henne bara gick hon. Hon stack inte eller följde nå't spår eller så. Jag visslade ordentligt & ropade ett skarpt hit vilket alltid brukar funka i sådana situationer, men icke, hon bara gick. Jag snabbt in & på med stövlar & jacka & ut efter Betty som var utan tratt igen. Jag hörde hur det prasslade i gräset & vassen nermot sjön så jag visslade & ropade samtidigt som jag gick efter & försökte lyssna från vilket håll prasslet kom. Efter en stund blev det alldeles tyst & inget såg jag. Jag letade en stund, ca 20min, & hörde sedan tidningsbudet & sprang upp till vägen för att hör om hon sett nå't. Hon lovade att hålla utkik och höra av sig eller komma med Betty om hon hittade henne. Precis då hörde jag ett skall på avstånd. Jag sprang ner på gården igen, men ingen Betty. Jag visslade & ropade ner mot sjön och hörde inget men när jag vände om så bara stod hon där & viftade på svansen. Då kom tårarna, jag trodde ju för f-n att hundskrället hade gått för att lägga sig & dö. Man får ju lite konstiga tankar ibland. Väl inne igen så ser jag att ca 5-6 stygn har gått upp & det är ett jättehål som det rinner sårvätska ur. Lite sårtejp hittade jag & försökte dra ihop såret men tejpen fäste dåligt, så särskilt lyckat var det inte.

Inte precis så lätt att somna efter detta men jag lyckades till sist. Fick tag på vet i Hudik vid niotiden & vi bestämde att jag skulle komma upp till halv tolv för att hon skulle sy ihop henne igen. Väl framme på kliniken säger vet att Betty förmodligen kliat upp såret med tassen. Kändes skönt för jag hade lite ångest som släppt ut henne utan tratt. Betty blev sövd & fick dränering insatt samt blev ihopsydd igen.  Dessutom klippte vet ner klorna och brände dem samt la ett tassbandage för att hon inte skulle kunna klia sönder sig igen. Skriver mer ikväll
/Anna

Tentaångest

Imorgon är det tenta... Mekanik suck... urk...etc.
Indra fick vara hemma från dagis idag oxå men Martin var hemma så jag åkte ner på bibblan & satt där & pluggade så här i sista minuten. Just nu känns det som om jag kan mindre än förra veckan när jag gjorde gamla tentor. Det beror ju ????? Undrar vad jag tänkte skriva nu? Jag blev avbruten av Indra som kom upp & ville gå & kissa. Ja Annika, hon är duktig men om det brås på mig det vetjag inte. Eller förresten, Det är klart att hon brås på mig ;-) Vem skulle det annars vara!? *s*

Betty har varit riktigt pigg idag & travat på fint på rastningsrundorna. Eftersom Martin varit hemma med Indra har hon (Betty alltså, inte Indra) kunnat vara utan tratten hela dagen. Imorgon blir det tratt när jag är & skriver tenta eftersom Martin inte kan ha full uppsikt över Betty när hon ligger på kontoret. Och i natt åker tratten på igen.

Ja i övrigt har det inte hänt särskilt mycket idag. Håll tummarna för mig imorgon mellan 9.00 -14.00 Please!

/Anna
PSMaria! Börja blogga du oxå. Jag lovar att bli en trogen läsare.DS