Varmt väder

Varmt väder

Anders slaska - julen braska


Om man tror på gammal skrock så får vi en vit jul, eller ja en kall i alla fall. Idag har det varit 7(!) grader varmt. Jätteskönt tycker jag som är så frusen av mig.

Grattis pappa på namnsdagen!

/Anna

PS lider lite av skrivkramp, uppdaterar mer vid ett annat tillfälle

Lördag

indra & design

Indra gillar Design


Idag valde Indra att åka till stallet före vi köpte lördagsgodis. Det finns hopp om en hästtjej! Jag har ju stora planer för hennes förhoppningsvis blivande fritidsintresse. En påse med hårt bröd och morötter tog vi med oss till stallet. Design blev jätteglad. Vi träffade även några andra av hästägarna i stallet. Sedan åkte vi in till sta'n & köpte lördagsgodis. Vi träffade Sara och gick & fikade med henne. Sedan var klockan nästan tre så vi väntade på att Martin & George skulle jobba klart så de fick åka med oss hem.

När vi kom hem ringde vi till grannarna och bjöd dem på middag. De håller på och renoverar hemma så vi tyckte att de skulle slippa laga mat ikväll. Indra blev jätteglad när de kom och alla tjejerna hade jättekul och lekte hela kvällen. Ja, mer har inte hänt idag så that's it folks!
/Anna

Indraodesign

Hade du någon mer morot?


zeb & jag

zeb & jag

Någon kniv hade jag inte, men defintivt
samma gångstil som Zeb Macahan,
efter dagens ridtur



Idag har det inte regnat! Inte har det varit så fasligt grått heller! Och jag har varit och ridit Design! Allt känns mycket positivare (skriver man så?) mot för igår. Lilla Design var jättetrevlig. Det märks verkligen att han är väl grundriden. När jag satt ordentligt så gick det hur bra som helst. Tyvärr så har jag nog tappat alla ridmuskler så jag tappade sitsen allt för ofta :-|  Ska nog ta och boka in en ridlektion för en tjej som brukar komma till stallet ibland. Det kan ju vara bra för att komma igång ordentligt. Jag ska ta med Indra & kameran till stallet i helgen så ni får se bilder på sötingen.

/Anna

Regn

Regn

Letade en bild som kunde illustrera det gråtrista regnväder vi har
 men hittade denna som är lite uppiggande faktiskt.


Sorry att jag inte uppdaterat på länge. Har inte haft nå'n lust att skriva nå't, trist väder och huvudvärk i flera dagar ger liksom ingen inspiration. Nu har (peppar, peppar...) huvudvärken släppt för denna gången men regnvädret håller i. Ska tänka lite mer positivt nu så kanske det går att glömma sk-tvädret.

3 kul saker:
  • På söndag kommer Malin, Lisa & Karin & hälsar på (& kanske Ann)
  • Nästa söndag är det 1:a advent, mysigt
  • Det finns bra tv-program att se på tex Vanished ikväll
(F-n att det ska va' så svårt att komma på nå't kul. Tänkte ha en lista på fem men fick ändra)

Ha de! /Anna

Kom på en till: Ska åka & testrida lilla Design imorgon

Ny hårddisk

Ja, då har man ny hårddisk då. Tack & lov så kunde vår dataexpert rädda allt viktigt som jag hade sparat i datorn. C-uppsatsen till exempel. Vad har hänt nu när jag varit datorlös?
  • Indra & jag har varit hos Lotta, Elliot & Simon på playdate. Vi åt korv & pommes frites. (ingen kamera med)
  • Martin har sagt upp sig från resejobbet för att börja jobba i butiken igen. (det var iofs bestämt sedan länge men nu är det gjort)
  • Jag tränade i söndags. (håller löftet än)
Inte mycket med andra ord. I helgen ska vi åka till Hudik. Jag får skriva ett roligare inlägg en annan dag.
Ciao! /Anna

Just ja! En punkt till:
  • Vi har bestämt oss för att skjuta (igen) på bröllopet ett år till. (undrar om man nånsin blir gift? eller blir jag bara giftigare ;-) med åren?)

Datortrubbel

Snabb uppdatering: Nära datorkrasch igår när jag skulle göra ett inlägg. Förmodligen fläkten som ballar ur och processorn som blir ööverhettad. (Enligt datorexpert)
Vi hörs!

övning ger färdighet

övning ger färdighet

Två veckors skillnad


För två veckor sedan fick Indra pärlor och pärlplattor av mormor. Kaninen till vänster är hennes första alster. Hon byggde och byggde så vi fick köpa fler pärlor och nya plattor. I dag byggde hon klart stjärnan till höger. Det är fascinerande att se hennes noggrannhet när hon bestämmer sitt mönster.

Det första Betty gjorde när hon kom ner till skogen i morse var att jaga upp en katt i en tall. Högt. Sedan satt hon nedanför och skällde självbelåtet. Med en sådan början på dagen trodde hon nog att det skulle bli en kanondag, men hon anade inte vad som skulle ske...

Veterinärbesök! Fast det gick riktigt bra med tanke  på hur  otrevligt hon tyckte att det var senast. Före besöket så tog jag fram rakapparaten och rakade av partierna är hon har kliat sig och det hade blivit ännu mer nu så hon ser nästan ut som en nakenhund på ena sidan. Vetten hittade ingen ohyra, men tyckte ändå att vi skulle behandla med tanke på att Betty har så'n kraftig klåda. Spot-on medicin och 20 dagar antibiotika samt x antal kronor fattigare. Som om det inte räckte med en elräkning på 20 lök!?!  Nu blir de t nudlar & havregrynsgröt resten av månaden. Som tur var blev Indra & jag bjudna på korv & makaroner av Marina. Tack så mycket! Dessutom fick vi glass till efterrätt så det blev ett riktigt kalas.

dags för CSI /Anna

tisdag = baddag

indradyk

Indra dyker genom en ring



badbil

Indra & jag kör bil




Indra har ju gått på babysim sedan hon var 3-4 månader och nu är hon helvild i vattnet. Det är verkligen jättemysigt att bada i simhallen i Söderala, speciellt när man är lite frusen eftersom vattnet har en temperatur på 33 -34 grader.  De här bilderna är tagna av Söderhamns Babysim och jag har bara papperskopior så jag knäppte kort på korten för att kunna lägga ut dem här.
/Anna

Andra dagen är alltid värst



det gör ont

Det gör ont!
(träningsvärk)




En ridtur

En ridtur

Inte fullt så stämningsfullt var det


Idag har Indra & jag hälsat på Annas (inte jag) häst Kallie, ett varmblod på 165 cm. Han är rätt så bred över ryggen vill jag lova. Hur snäll & söt som helst. Både Indra och jag fick provrida. Jag har inte suttit på en häst på över två år tror jag. Men ändå så känner man sig som hemma i sadeln. Fast min träningsvärk från gårdagens pass kändes ju extra väl på hästryggen. Det finns en häst i stallet där Anna har Kallie som ägarna behöver hjälp med en gång i veckan. Lite sugen är jag ju. Det är en 16-årig arabvalack på 149 cm som har gått som distanshäst tidigare. Han heter Design & är hur söt som helst. Nu är han triangelmärkt och jag vet inte riktigt anledningen till detta. Vad jag förstått så hoppar de med honom så han kan ju inte vara så illa däran.

Oops nu börjar CSI dags att springa till soffan. Hare'!
/Anna

Träning

Träning

Ungefär så här hurtig har jag varit   :-P


Kors i taket! Jag har tränat idag. Cirkelträning hette det och var fruktansvärt jobbigt, 12 stationer som man fick köra två varv. Första varvet en minut på varje station och en halv minut mellan. Andra varvet var det  1 min och 10sekunder på varje station. Det var rena döden ska ni veta för en otränad rackare som mig. Tur att man är envisare än synden, annars hade jag nog kapsejsat redan efter uppvärmningen som var jobbig bara den. Fastän det var så hemskt jobbigt så har jag bestämt att gå nästa söndag också och då ska Martin med bara vi får någon som kan vara med Indra och helst skjutsa henne till hennes gympa som är samtidigt.

Jag har ju försökt styrketräna tidigare men det har bara runnit ut i sanden. Jag behöver någon som skriker åt mig och peppar mig när jag tränar, för annars maskar jag direkt. När jag var på gymmet så började jag med att maska på motionscykeln och sedan valde jag de lättaste motstånden på maskinerna. Dessutom så segade jag mellan maskinerna och vilade länge när jag låg på bänken, en gång höll jag på att somna. Hurtigt va?

Hur som helst så är jag grymt otränad nu. Det var tom asjobbigt att tvätta håret efter träningen, armarna ville bara ramla ner. Nu outar jag ett löfte här på bloggen:

Jag ska varje söndag fram till jul gå på denna cirkelträning, dock ej på julafton.

Om jag missar så har ni rätt att tracka mig, jag lovar.

/Anna

På promenad med Betty

På promenad med Betty

1.Klä på dig nå'n gång matte.
2.Äntligen! Nu är'e full fart som gäller!
3.Dyka i snön, ett av mina favoritintressen.



Jag skrev ju till Maria att det åtminstone skulle bli lite bilder från  hundpromenaden. Håll till godo, trots att det blev en dag för sent inlagt.