Snöstorm

snöutsikt

Detta var vår utsikt idag


Betty behövde inte vänta länge på snön. Idag har det vräkt ner tung, blöt snö. Lycklgare vovve var det länge sedan jag såg. Hon snöbadade och borrade i snön med nosen, helt vild. Det blev en försiktig bilfärd till dagis i morse. Hur slirigt som helst var det med sommardäcken. Efter dagis åkte jag direkt till däckfirman och lade om  till vinterdäck. Skönt att ha grepp om vägen igen.



snötall

Två rejäla grenar small av denna tall i blåsten. Man ser stumparna som sticker ut. Ser kanske inte så stora ut på bilden, men betänk att tallen står nere vid sjön och sträcker sig ändå högt över garagetaket. Jag skulle gissa på att grenarna har en diameter på ca en decimeter. Man blir inte särskilt sugen på skogspromenader då...

/Anna


Betty väntar på snön

Betty

Betty njuter i solen, utan tratt ;-)


Betty har fått fukteksem igen... suck. Hon får ha tratt och strumpa på foten för att inte kunna klia sönder. (Ja, tratten sitter på halsen såklart, inte på foten) Hon accepterar tratten hur bra som helst nu. Det går tom att dricka vatten med tratten på. Förra hösten när hon var nyop:ad då stod hon bara stilla mitt i rummet när hon fick tratten på, livrädd för att stöta emot någonting. Nu är det full fart även i trappan när tratten är på.

Annars händer inte så mycket mer här hemma. Jo, vi fick ju första snön idag, fast jag fick kolla noga för att se att det inte bara var frost. Men ca 1 - 2 mm snö hade det kommit i morse! Det sägs dock att det ska bli mer inatt. Då blir det väl fart på gamla Bettan, hon är ju tokig i snö. Själv skulle jag helst vilja vänta ett tag till med snön, litegrann på julafton vore lagom...



Nakna k-ta hundar

nakna & k-ta hundar

Morris & Baileys utan att hänga i svansen på Betty


Vi har haft besök av de här coola killarna med familj i helgen. Lite väl hormonstinna tyckte Betty, de fick sig en hel del rejäla avhysningar av damen, men de var ändå mycket enträgna i sina försök att komma till.

Under kvällen tröck vi i oss god mat mest hela tiden. För att fresta, förrätt: Chevré med hackade valnötter och ringlad honung på bröd gratinerat i ugn. Varmrätt: svensk oxfilé, grönpepparsås och parmesankryddad pommes duchesse. Efterrätt: kaffe och hemgjordglass med smak av vit choklad och jordgubbssorbet (inkl. 6 dl grädde :-~) Konstigt nog orkade vi med både smågodis och chips med dip när vi spelade plump. Med tunga magar kröp vi till kojs med den sköna vetskapen om att denna natt fick vi sova en timme längre. Trodde vi...

De små grabbarna var ju som sagt rätt så sugna på Betty. en av dem (jag tror det var Baileys som är ett år & slyngel) låg och pep hela natten för att han vill komma in till Betty. Hallå lilla vovven, det var över en månad se'n hon löpte!

En mycket trevlig helg med goda vänner som vi gärna gör om.

/Anna

PS Efter önskemål från en icke datavan bloggläsare: För att lämna kommentarer till inläggen klicka på kommentarer nedan så kommer det upp ett formulär där det går utmärkt att skriva en hälsning. DS


Kärlek

Kärlek


Kärleksört

Äntligen fredag och Martin är hemma igen
Indra den lilla älsklingen ligger i sängen och sjunger
Betty myser i soffan och väntar på kvällsmaten


Vackert men iskallt

sol

                   Solen sken från en klarblå himmel...



smultron

                   ...och det finns fortfarande smultron i landet


is

 Men vad är detta?
Jo, Det är ovansidan på våra solcellslampor som står i landet mitt i solen. Och ändå är det iskristaller på dem. Detta var klockan halv tolv idag.

Idag har det varit helt underbart väder men som sagt; iskallt brrr. Läkarbesöket idag gick bra. Jag fick massor av smärtstillande tabletter mot spänningshuvudvärken. Med massor menar jag verkligen massor, 300! tabletter fick jag med mig från apoteket. Det är väl inte konstigt att det finns människor som börjar missbruka tabletter. Det "lustiga" är att jag kan hämta ut ännu en gång inom ett år. Det är inte klokt ju!

Diagnosen (eller vad man ska kalla det) jag fick var kronisk inflammation i nacken som ger spänningshuvudvärk. Dessutom ska jag för huvudvärksdagbok i några månader. Jag ska också testa om det är migrän genom att utsätta mig för fysisk påfrestning (typ springa upp & ner för trappan till jag får puls) vid nästa gång jag får huvudvärk. Blir huvudvärken värre av puls så är det migrän. Blir det bara lika jävligt som innan så är det spänningshuvudvärk. (Ja, han uttryckte sig så, doktorn) Men man kan ha både och...

Nog om detta nu är det sovdags.
/Anna


Bara tjejer hemma

Nu har Martin åkt till Stockholm på jobb hela veckan så det är bara vi tjejer hemma. Av någon anledning blir Indra alltid uppe lite längre på kvällarna när Martin är borta. Tjugo i nio var hon i säng ikväll. Det är lite för sent med tanke på att hon får kliva upp halv åtta på morgonen.

tjejerna

                           En gammal bild på tjejerna i familjen





Lördagspyssel

Nya blommor

            Det här är vad jag pysslade med på lördageftermiddag




                              Min söta assistent skötte grovarbetet:

städhjälp






                                      ...och här är resultatet:

blomsterresultat




badbrud

baddags

                                           Indra i kvällsbadet

Äntligen fredag! Nu är Indra badad och insomnad (hoppas jag). Snart ska Martin & jag kolla på en film & bara fredagsslappa. Idag har jag varit i Gävle och träffat min handledare för c-uppsatsen. Vi gick igenom det jag åstadkommit hittills. Hon kom med en hel del konkreta tips och lånade mig en bok där hon tom strukit under en del citat som jag kan använda mig av. Tack, tack.

Nu hägrar soffan...




Full fart

Full fart

Några försök att få till actionbilder...


Igår tog jag med kameran för att testa lite actionbilder. Attans va' svårt det är! Att få action på Betty är ju ingen konst, men att få till bilderna i exakt rätt läge var ju riktigt krångligt. Jag knäppte säkert 30-40 bilder och de här fyra är de som blev bäst. Lite övning skulle ju inte skada...

I lördags köpte jag äntligen en ny jacka: svart, kappa med ull i så den är varm. Riktigt snygg måste jag säga. Kanske kan  jag få till en bild på den oxå. Då behövs ju ingen action. *s*

Igår fick vi se bilderna som vi tog på babysimmet för några veckor sedan. Indra ler stort på varje kort. Helt underbart att se. Jag beställde några kopior. Eftersom det är Söderhamns Babysim som har copyrighten på dessa bilder tror jag inte att jag kan lägga ut ngn här i bloggen. Om jag har tur så kommer Indra med på deras hemmis istället så kan jag länka dit.

Over and out! /Anna


Ny stil

Tänk om man kunde bli omstylad & köpa upp en helt ny garderob... Jag har ju bara jeans känns det som. Kanske ska man skicka in en bild till Sofi på aftonbladet och tävla om shopping för 20 000 kr! Chansen att man vinner är ju förståss minimal, men den ökar ju om man skickar in ett bidrag :-)

Ny stil på den här sidan var ju alldeles gratis och enkelt, bara en knapptryckning.

/Anna

Husbil

Husbil
Vi har köpt en husbil!
Igår (lördag) åkte jag, Martin & George till Ö-vik & köpte denna bil. Indra fick stanna hos mormor & morfar i Hudik. Vi tittade på två andra bilar också, men det blev den här vi slog till på. Det är en 6-bäddars bil med dusch & toalett. Indra hade inte sovit någon middag hos mormor & morfar så vi tänkte bädda ner henne i bilen på väg hem till Söderhamn. Men ack vad vi bedrog oss. Det var tydligen jättespännande att åka husbil så hon höll låda ända till klockan tio! Men då slocknade hon bra snabbt oxå.
/Anna, husbillsägar'n

Gillar hästkrafter

Gillar hästkrafter

                        Ja, hon gillar verkligen hästkrafter vår lilla tjej


roligt

Roliga saker:
  • Idag hittade jag kantareller när jag rastade Betty! :-)
  • Indra bara skrattar & kan inte vara stilla en sekund på sin barngympa
  • jag har hittat en sida med massor av roliga smileysar
Mindre roligt:
  • Jag vet inte hur jag ska få in smileysarna i blogginläggen! }-
/Anna